Sunday, 2 December 2012

Lamanya.........

lamanya mama aiman x update blog nie, maklumlah sibuk sikit kebelakangan nie, mcm2 prgrm bersusun yang membuatkan mama x sempat nak membuka internet... xpe hari nie mama ada kesempatan n mama post beberapa gambar menarik anak kesayangan mama buat tatapan semua.....

nie masa anak mama sibuk nak makan kfc
nie nak sambut merdeka 

sebenarnya banyak lg mama nak post tp tab mama nie asyik hang jea, xpe nanti bila mama lapang mama post banyak lg gambar yea..... da.........

Wednesday, 29 August 2012

Warna warni di aidilfitri 2012



Tahun 2012 anak mama menyambut aidilfitri berusia 2 tahun...
bukan main suka dia beraya tahun nie
maklumlah dah agak besar

Friday, 6 April 2012

kereta mama penuh dengan teady,,,,,





sekali pandang mesti org kata mama nie mesti ada anak dara upanya anak mama nie teruna,,, hukhuk

tengok jealah kereta mama penuh dengan pelbagai teady 
semua nie milik anak teruna mama
bila berjalan jea mesti beli teady sibuk macam anak perempuan
agaknya yg ada anak perempuan pun kereta ibunya x penuh teady bear
hye, anak mama mikhael aiman.....

Wednesday, 4 April 2012

Anak Mama yang sudah pandai bercakap

Semnejak pandai bercakap nie ada jea yang nak dicakapnya.....


Mama susu....
 Minta susu 


cantik......
kalau nampak kereta cantik 


haus.......
Nak minum



Lapar.... Mamam
Nak makan nasi ,,,,,,,,,,

itulah antara kata2 anak mama




Tuesday, 6 March 2012

Anak mama n trip 2 terengganu













27-29 Januari 2012 mama n kawan-kawan ada trip 2 Terengganu, memandangkan pada hari last pendaftaran ramai yg menarik diri jadi mama berniat bawa  anak mama n ayah mengikuti lawatan tersebut.... apa lg anak mama punyalah suka naik bas katanya. kami bertolak jam 11 malam dari umno bahagian sabak bernam. tiba di terengganu jam 6.00 pagi hari sabtu,,, sepanjang hari hujan mengiringi percutian dan lawatan kami ke kuala terengganu, temppat pertama yg kami lawati adalah TTI serta masji kristal, menjelang tenghari kami makan bersama Ahli Parlimen Kuala Nerus, Alhamdulillah kami disambut dengan cukup baik seolah2 mereka adalah pemandu pelancong kepada kami. selepas makan kami check in di hotel teratai tenang tepat jam 2.00 petang,, jam 4.00 petang kami ke ICT, jangan x tau terengganu juga terkenal dengan ICT tp bukan macam di shah alam penuh dengan lampu, ICT di sini boleh dimakan tetapi mama keluar x bawa aiman sbb petang tue aiman x sedap badan kena hujan pada sebelah pagi, ayah ngan aiman kena tinggal kat hotel. nak tau x apa itu ICT ( ikan celop tepung ) tempat dia memang best berhadapan dengan pantai... malam hari kami hanya makan dibawah hotel sahaja.

Hari kedua juga terakhir,seawal jam 10.00 pagi kami bertolak ke pasar payang untuk membeli belah, sekali lg mama tinggal aiman ngan ayah kat bas, nanti bila bawa aiman x cukup mama nak membeli belah heheh..... lepas tue kami singgah membeli keropok leko n kami bertolak pulang. banyak pengalaman sepanjang percutian kami ke terengganu. mama sempat upload beberapa keping gambar sepanjang percutian disana

Tuesday, 17 January 2012

Birthday anak mama,,,,,,






Hari nie birthday anak mama yang ke2, mama beli kek jea nak celebrate tp ayah x balik lg, nak celebrate kenalah tunggu ayah balik minggu nie,,,,,, cadangnya nak bw sikecik pg jeram,,,, sambung yg tertunda hari tue, nie mama post birthday boy mama

Jalan2 lagi........

Saturday, 14 January 2012

Kenduri Time....



 semalam sepupu buat kenduri lenggang perut wifenya, sempatlah snap beberapa gambar majlis tersebut buat tatapan yang nak tengok, sepanjang majlis biasalah anak mama paling suka kacau org sana sini...... apa lagi ayahnya ngan atuknya pun pegang dia sampai majlis tamat. kesian anak mama x boleh bergerak bebas lagi sebab dah tolak anak org sampai terjatuh, ayah nak marah depan org jadi kenalah pegang aiman sampai majlis tamat, mujur smlam aiman baik jadi dia diam jea ayah dia pegang.








Sunday, 8 January 2012

Aiman dan Durian







DURIAN LAGI.......

hish anak mama nie asyik makan durian jea
mama pula asyik belikan jea,,,, 
sukalah dia bila dapat apa yang dia nak

Wednesday, 4 January 2012

Setahun yang lalu

Setahun yang lalu 
pada 17 Januari 2011 genap usia anak mama 1 tahun, 
mama ngan ayah sepakat nak buat sambutan birhday party baby boy kami 
mama buatkan pulut kuning dan tempahkan kek mickey sempena umur setahun putera sulong kami....










Muhammad Mikhael Aiman.......
diharapkan semoga besar nanti menjadi anak yang berguna kepada agama, bangsa dan negara
kalau ikutkan mama mau aiman menjadi seorang lawyer tp ayah kata berat sangat 
apapun mama nak aiman jadi orang yang berilmu, yang bergua dan berkerjaya bagus....
kami sayang mikhael aiman....